RANDOM | U kadeřníka, nové změny :)

Ahoj :)
V dnešním povídání vás provedu změnou mých vlasů :)
Vždy jsem byla přírodní blondýna, ale později se mé vlasy měnily podle období, až se ze mě stala bruneta :) Připadala jsem si staře.Rozhodla jsem se, že podstoupím své první barvení :)
Nejdřív jsem měla hustší blond melír, takže jsem byla lehce blond, ale pořád mi to přišlo málo.Mamka mě později obarvila a já vlasy chtěla světlejší a světlejší.Nakonec to dopadlo tak, že se to přestalo líbit i mě samotné a chtěla jsem zpět na hnědou :)
Tohle jsem si uvědomila asi před měsícem, možná dvěma.

 (skoro 2 roky stará fotka)
 (poslední blond fotky, foceny před pár dny)

Na tomhle blogu mě znáte jako blondýnu :) Jen pár fotek, které jsem zpětně zveřejnila odkrylo, že jsem byla hnědovláska.
Prošla jsem si celou řadou změn :) Od krátkých vlasů, po dlouhé a od dlouhých po polodlouhé.Je pravda, že mě blond vlasy dělají mladší, ale už mám věk na to vypadat dospěleji :) Rozhodla jsem se pro změnu šatníku.Líbí se mi jiný styl, dělám jiné věci, mám trochu jiné zájmy a chovám se jinak.Krůček po krůčku se stávám někým jiným.Z dítěte se stávám dospělou osobou, která za sebe přebírá všechnu zodpovědnost.A ano, líbí se mi to.

Potřebovala jsem vyzkoušet někoho nového, proto jsem se s pomocí mé tety rozhodla pro kadeřníka, na kterého ona nedá dopustit.Zajímal mě mužský pohled na změnu, celkově na vykonanou práci.
Mám zkušenost s tím, že kadeřnice mají svůj styl, který stříhají.Ví, k jakému typu obličeji se hodí jaký účes, ale přání zákazníka kvůli tomu málokdy splní.
Vždy mě stříhala kamarádka mamky, ke které jsem ráda chodila, ale vždy měla vlastní názor a nikdy mi neudělala, co jsem chtěla a myslím si, že jsem nikdy nechtěla nic tak výstředního, abych musela být kritizovaná za to, jak se to líbí mě.
V takových ohledech, jako jsou vlasy, oblečení, hudba, životní styl,... by si měl každý mluvit za sebe.

U zmíněného kadeřníka mi bylo hezky :) Pěkné prostředí, kvalitní péče :) Je vidět, že svému oboru rozumí.Chtěla jsem ostřihat konečky, ale moje vlasy byli hodně zničené, takže mi je musel vzít o víc, než jsem chtěla.Ptal se mě, jestli mi to nebude vadit, takže jsem řekla, že ne, protože jsem sama věděla, že to vlasům prospěje.Nechávám si narůst dlouhé vlasy a když už mi chyběl kousek do vysněné dálky, přišla jsem o ně :D :) Jaká smůla, ale co se dá dělat?:) Raději polodlouhé, zdravé vlasy než zničené a dlouhé.
Dále jsem chtěla nabarvit na hnědou, ale představovala jsem si ombre.Konečky blond, jinak bruneta.Obarvil mě na tmavší hnědou, protože se mi barva bude vymývat, tak aby neprosvítala blond nebo aby se ze mě nestala zrzka.Toho jsem se bála nejvíc.

Celý proces s mytím, barvením, stříháním, fénováním a další vlasovou péčí trval 2 hodiny a 15 minut.Vše by bylo rychlejší, ale mezi tím vším přicházela spousta lidí, které bral mezi tím, než se mi vlasy dobarvila a tak se celkový čas posunul, ale to mi vůbec nevadilo.

Nejdřív jsem se trochu lekla.Při přecházení od umyvadla po oplachu barvy ke křeslu před zrcadlo mě vyděsila tmavá hlava :D Barva vypadala úplně černě a blond konce nebyly vidět!

Nakonec se při vyfoukání vlasů dostalo změn :) Zbytek dne jsem měla smíšené pocity.Nevěděla jsem jestli se mi ta změna líbí nebo ne.Připadala jsem si divně a bála jsem se ohlasů.Babička s dědou a přítelem mě viděli jako první hned po změně.Všem se to líbilo, ikdyž přítel se tvářil trochu vystrašeně, ale to já vlastně taky :D :) Doma byla mamka ráda, že už nejsem podle ní tak "vyblitá" :D ikdyž nevěděla, že jsem byla i na barvení :)

Druhý den jsem si vlasy jen učesala a hned od té chvíle jsem se do nich zamilovala :) Zatím mi každý, kdo chtěl, abych byla blond říkal, že jsou rádi jak to mám :) Vypadám starší, ale mě se to líbí.
Rozhodně můžu doporučit nebát se změn ! Nebudete litovat :) Hlavně se cítit co nejvíc svá.

Na kratší vlasy jsem si skoro hned zvykla.Mrzí mě, že jsem o ty svoje musela přijít, ale věřím, že co nejrychleji dorostou :) Hold se o ně budu muset starat, což mi zatím docela jde :)

Další stříhání a případné dobarvování plánuji za půl roku.Někdy v říjnu/listopadu :)

Kdo by chtěl vyzkoušet mého nového kadeřníka, tak ho najdete v Milevsku.Jmenuje se Petr Bočan.Kdo by měl zájem a plánoval by k němu zajít, můžete mi napsat o číslo a domluvit se telefonicky :) Určitě stojí za vyzkoušení ! Přijímá okamžitě a objednává podle přání (já se chtěla zařídit podle školy, takže byl ochotný se mnou domluvit pozdější termín).

Chodíš ke kadeřníkovi nebo kadeřnici ? :)
Myslíš si, že je rozdíl zda stříhá muž nebo žena ? :)
Do jaké změny by jsi byla ochotna zajít nebo jakou už jsi vyzkoušela ? :)

with love, EM ♥

You May Also Like

3 komentářů

  1. Změna je vždycky ku prospěchu věci. Nebo já jsem to tak vždycky alespoň vnímal. Víte jak to je, když se dlouho věci nehýbou, tak to člověka nebaví. Třeba vloni jsme předělali byt a dali nové podlahy do obýváku. Prostě zase se něco dělo. Asi by mě nebavilo podívat se za sebe a říct si, že třeba za posledních 365 dní se u mě nic nezměnilo. To je nuda.

    OdpovědětVymazat

Instagram