RECENZE | ČTEČKA KNIH :)

Ahoj :)
Dnešní článek by mohl pomoci těm, které stále uvažují o elektronickém čtení knih, ale neví, jestli se jim čtečka vyplatí.Já dostala čtečku k vánocům, takže už jsem s ní něco přečetla, naučila jsem se její funkce a udělala jsem si obrázek o tom, jaké má pro a proti :) Tak jdeme na to :)

Má čtečka se jmenuje PocketBook Touch Lux 2 a mám ji v bílém provedení.Spolu s čtečkou jsem dostala i bílé pouzdro, které určitě doporučuji.Já ji sebou vláčím na intr, domů, do školy, do autobusu, takže se nepoškrábe a jen tak nezničí.

K čtečce bylo v balení i USB.Čtečka se nabíjí jen přes kabel, ale pokud máte zástrčku do zásuvky na kterou jde kabel napojit, můžete ji nabít i přes zásuvku.
Baterie vydrží nabitá i měsíc, pokud ji hodně používáte.

Čtečky existují bez podsvícení i s podsvícením.Já mám s podsvícením a můžete ho stimulovat, jak chcete, nebo úplně vypnout.Potom čtete, jako na obyčejném papíře.

Čtečky jsou přizpůsobeny očím, aby je neničily, což je fajn a pokud budete číst bez podsvícení, tak je to úplně nejlepší.
Můj typ podporuje 19 formátů.

Existují čtečky s přehrávačem hudby.

Co je podle mě fajn je, že se můžete připojit na internet:) Jen musíte počítat s tím, že čtečka je sama o sobě pomalá, tudíš i připojení je pomalé:) Já tuto možnost nevyužívám, ale pro někoho to může být plus:)
Dále je ve čtečce kalkulačka, sudoku, šachy, kalendář a další:)
Můžete v ní mít i obrázky, ale pokud nebudete vlastnit barevnou čtečku (která možná ani neexistuje, to nevím), tak i vaše fotky budou černobílé.
Dalším plus, kterou čtenáři ocení je její váha :) Čtečka je oproti tabletu lehoučká, takže přenos nebo držení při čtení nám její váha neztěžuje :)
Další pozitivum je,že se čtečka sama při dlouhé neaktivitě sama vypne a pokud chcete, můžete ji dát do úsporného režimu, což je alespoň u mé varianty vtipně udělané, že čtečka "spí" :)
 Při čtení lze listovat knihou,přidávat a odebírat záložku, poznámky a pokud nevyhovuje velikost textu, jde libovolně zvětšovat i zmenšovat :)
Knihy si můžete přidávat do knihovny a rozdělit je do libovolných složek :)
Na závěr bych mohla čtečku určitě doporučit :) Všechny pro se dočtete v článku a proti, na která jsem přišla přijdou teď :) Vlastně je tu jen jeden problém a to, že mi čtečka nedavno selhala.Najednou se sama vypla a týden jsem ji nezapla.Nešla ani připojit do pc, nic.Bohužel si myslím, že je to chyba jen mého kusu, ale naštěstí se vzpamatovala a od té doby, žádné problémy!

Pokud máte nějaké otázky, zeptejte se v komentářích nebo v emailu :) určitě ráda odpovím :)

Máte čtečku knih? :) / Chtěla by jsi čtečku?:)

with love, EM♥

You May Also Like

5 komentářů

  1. Pěkná recenze:) Já čtečku nemám a preferuju obyčejné knížky, ale je to užitečná věc:)

    carolinegrey.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Jé nad čtečkou jsem přemýšlela před nějakou dobou. Tak děkuju za tip. :) Zvláštní, to vypnutí. Ale třeba se to už vážně nebude opakovat. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mám Kindle a jsem nad míru spokojená, hodí se zvlášť když si týden před odevzdávání čtenářského deníku posíláme ve třídě mezi sebou povinnou četbu :D.

    www.wikymelon.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Obyčejné knížky jsou super. Jenom mají jednu vadu: pomalu už je nemám kam dávat :) tak pokukuju právě po Pocket Book ... :)

    Blogerčiny zápisky

    OdpovědětVymazat
  5. Čtečky jsou super. Ale jako je pravda, že se mi více líbil třeba Kindle s klávesami než ten dotykvý, co mám teď. Ta odezva na statickým displeji prostě není taková, jakou by si člověk představoval. Na druhou stranu teď stejně nečtu. Více mě zajímá, za kolik má pronájem stavebních strojů v Praze míchačku. Holt barák je barák. :)

    OdpovědětVymazat

Instagram