CIGARETA | Zabiják nebo módní doplněk ?

"Strčíš si zabijáka mezi zuby, ale nedovolíš mu zabíjet."

Tahle metafora dává smysl a líbí se mi:) Ale dává smysl kouření?

Téma, které je zajímavé, protože se o něm dá mluvit stále dokola a setká se zde nepřeberné množství názorů.Nepotřebuji urážet kuřáky a tvrdit jim, jak je mi fajn bez cigaret, jen se zajímám o to, jak se cítí oni.Jaký byl důvod, proč kouřit začali a jestli by kouřili dál, kdyby s tím šlo jen tak skončit.

Většina odpovědí s kterými se setkávám na otázku: "Proč kouříš?" je "Stejně jednou umřeme."
Další častá odpověď na otázku: "Chutná ti to?" je "Nechutná."

Plno lidí ode mě ze třídy na začátku prváku nekouřilo, ale někteří chvíli po příchodu začali a někteří začali až na konci prváku nebo začátku druháku.Aby zapadli? Mě se to podařilo i bez kouření a alkoholu.
Všimla jsem si, že jsou na naší škole takové "lepší" party v kterých je víc lidí a všichni drží pohromadě.Ale patří do nich lidi, co společně chodí do hospody a místo ven jdou " na jedno".

Chápu, že život je krátký, tak by jsme si měli užívat naplno, ale na druhou stranu by jsme si ten život měli udržovat v pohodě.K čemu si způsobit rakovinu, když člověk, co onemocní rakovinou si přeje, být zdravý? K čemu znečišťovat ovzduší ještě víc, než ho znečišťují továrny a auta? K čemu utrácet tolik peněz za cigarety, když můžeme někomu koupit dárek a ten zajistí tolik radosti, kolik asi těžko budete mít po vykouření cigarety? Nemá cenu tohle řešit. Ale když se plno lidí snaží mít co nejvíc peněz a místo štěstí a radosti si přejí další a další peníze, tak by takové lidi mohlo zajímat, že většina peněz z cigaret je odváděna státu.Řekněme, že jen nějaké 4,- (přibližně) jdou výrobci.To je co?:)

Přijde mi, že plno dnešních mladých lidí, používá kouření jako "swag".Na instagram přidá minimálně 1člověk denně fotku s cigaretou.Pokud je fotka kvalitní, přijde mi pěkná, ale pěkná mi nepřijde realita, kdy si ten dotyčný cigaretu vykouří a sáhne po další.

Strašně mě mrzí, když vidím nádhernou holku/kluka s cigaretou nebo cigaretou a navíc flaškou vodky.Jako člověk, co nesnáší cigarety a alkohol mám na to asi jiný názor než někdo, kdo si příležitostně vykouří cigaretu nebo slaví Silvestra zvracením z balkonu, ale i takový člověk by mohl mít podobný názor na to, co tu dnes píšu:)

Čekám na haters, ale co se dá dělat? Raději si sednu k blogu a podělím se o svůj názor než abych se procházela venku s cigaretou.

Tímhle článkem nechci naštvat kuřáky, to vůbec ne:) Jen se snažím pochopit, jak jsem nahoře psala, co je k tomu vedlo, že začali a jestli to pro ně má nějaký smysl a pokud se zamyslí a opravdu upřímně odpoví, jaký na sebe a cigarety mají názor.Většina sice řekne, že je to jejich věc, že začali sami od sebe, že jim to zachutnalo, ale uvnitř sebe má podle mě většina pocit, že nechtějí pokračovat, že kdyby si mohli vybrat, nikdy by zabijáka do pusy nestrčili.Ale těžko takové lidi budeme nutit, aby řekli, co si opravdu myslí a jak to cítí:) Je jednodušší říct něco, co se líbí ostatním než to,co se líbí nám.Bohužel.

Berte tenhle článek prosím s nadhledem:) Za názor by se neměl nechat člověk ukamenovat, ale vybudit konverzaci s dalšími názory a myšlenkami:)

DNEŠNÍ OTÁZKY :

Kouříš? Jak často?
Upřímně : Pokud by to šlo, kouřil/a by jsi dál nebo ne?
Proč jsi začal/a?

Pokud nekouříš, co ti na kouření vadí?
Co by jsi vzkázal/a kuřákům?

krásný zbytek dne,
with love, EM ♥


You May Also Like

2 komentářů

  1. Hm, těžko říct. Já sama po cigaretách nikdy "neprahla". Život mi přijde fajn i bez nich. Někdo se vymlouvá na stres a že "potřebuje mít něco v ruce", ale přijde mi to jen jako chabý důvod k tomu, proč kouřit. U každého je to jiné, někteří začali kouřit, protože jim to bylo prostě jedno. Nabídli jim cigaretu a oni si vzali. Proč by taky ne? Pak je tu o další příležitost víc, proč někam s ostatními na chvíli jít: "chceš si jít zapálit?"... no a pak prostě proto, že chtějí zkusit něco nového. Některým to přijde in, asi jako módní doplněk... je to ale hloupost, která si zotročila snad všechny kolem. Hnusí se mi i když je to "jen cigareta". Možná taky proto, že ti největší výrobci si na tom hezky vyplní kapsy. Je to prostě zbytečnost... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně tak:) nikdy to nepochopím.
      když kamarádi kouří,musím stát i na druhé straně chodníku,protože k tomu mám odpor.Nejvíc mě dokáže naštvat, když kamarádka řekne, že si zapálí poslední a přestane,jenže je mi jasné,že nepřestane.Za pár dní kouří znovu a takhle dokola,dokola a dokola.Potom se diví,že nemají peníze:) Jsou lidé,co peníze šetřit umí,ale bohužel,jim je cigarety berou:/

      Vymazat

Instagram